Tuesday, August 18, 2009

Jangan cemar kesucian Ramadan

Jangan cemar kesucian Ramadan

KUALA TERENGGANU 17 Ogos - UMNO dan Pas diingatkan supaya tidak mencetuskan insiden yang boleh mencemarkan kesucian bulan Ramadan ketika berkempen pada Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Permatang Pasir 25 Ogos ini.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, kedua-dua parti berkenaan perlu berkempen secara berhemah terutama yang menyentuh soal agama kerana pilihan raya kecil itu diadakan pada bulan puasa.

"Janganlah ada insiden yang mencemarkan kesucian agama sistem demokrasi serta kredibiliti dan kedudukan pemimpin-pemimpin parti yang terlibat," kata Hishammuddin yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Terengganu.

Menteri Dalam Negeri itu berkata demikian kepada pemberita selepas melancarkan Gerak Kepimpinan Terengganu di hadapan kira-kira 5,000 anggota UMNO empat peringkat di Stadium Negeri di sini hari ini.

"Pagi ini, saya berjumpa dengan (Naib Presiden Pas) Salahuddin Ayub dan beberapa pemimpin Pas dan mereka bersetuju mengenai perkara itu.

"Malah, semasa proses penamaan calon (DUN Permatang Pasir) pagi ini, saya difahamkan semuanya berjalan lancar," katanya. - BERNAMA

No comments: