Friday, August 21, 2009

Pengundi wanita tolak parti jadi boneka DAP

Pengundi wanita tolak parti jadi boneka DAP

BUKIT MERTAJAM: Pengundi wanita di Dewan Undangan Negeri Permatang Pasir memberi jaminan menyokong Barisan Nasional dan menolak parti yang menjadi boneka DAP.

Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, berkata berdasarkan kempen dari rumah ke rumah yang dijalankan, kebanyakan penduduk sudah muak dengan permainan politik Pakatan Rakyat.

“Pengundi wanita berpandangan jika mereka mengundi calon Pas pada pilihan raya kecil itu, ia seolah-olah mereka mengundi DAP,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Pusat Pemulihan Dalam Komuniti Tanah Liat, di sini, semalam.

Beliau yang juga Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, berkata, pemimpin Pas pada masa kini hanya dipergunakan untuk jadi boneka DAP.

“Kita mendapat maklum balas bahawa pengundi sudah bosan menjadi mangsa politik pembangkang yang lebih banyak memperjuangkan kepentingan mereka sendiri,” katanya.

Beliau berkata, sepanjang tempoh kempen, penduduk memaklumkan ada pemimpin pembangkang menjelaskan kepada mereka bahawa pilihan raya kali ini boleh bertugas menjadi ganas.

No comments: